| Štúdium » Študijné odbory » Kuchár |
kuchár - 6445 4 00
Denné štúdium vhodné pre dievčatá i chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 4 roky
Podmienky prijatia:
- úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- vyhovenie kritériám prijímacieho konania
Profil absolventa:
Absolvent študijného odboru kuchár je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako samostatne činná osoba.Absolvent ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál. Absolvent podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe.
Požiadavky na žiakov pri nástupe do 1. ročníka - kuchár.
| predmet | 1.roč. | 2. roč. | 3. roč. | 4. roč. |
|---|---|---|---|---|
| slovenský jazyk | * | * | * | * |
| cudzí jazyk | * | * | * | * |
| občianska náuka | – | * | * | * |
| dejepis | * | – | – | – |
| etická/náboženská výchova | * | * | – | – |
| matematika | * | * | * | * |
| chémia | * | – | – | – |
| ekológia | * | – | – | – |
| telesná výchova | * | * | * | * |
| informatika | * | * | – | – |
| ekonomika | * | * | * | * |
| účtovníctvo | – | – | * | * |
| sociálna komunikácia | * | – | – | – |
| administratíva a korešpondencia | * | * | – | – |
| potraviny a výživa | * | * | * | * |
| technológia | – | – | – | * |
| technika obsluhy | – | * | * | * |
| odborný výcvik | * | * | * | * |