Štúdium » Študijné odbory » Kuchár |
kuchár - 6445 4 00
Denné štúdium vhodné pre dievčatá i chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 4 roky
Podmienky prijatia:
- úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- vyhovenie kritériám prijímacieho konania
Profil absolventa:
Absolvent študijného odboru kuchár je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako samostatne činná osoba.Absolvent ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál. Absolvent podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe.
Požiadavky na žiakov pri nástupe do 1. ročníka - kuchár.
predmet | 1.roč. | 2. roč. | 3. roč. | 4. roč. |
---|---|---|---|---|
slovenský jazyk | * | * | * | * |
cudzí jazyk | * | * | * | * |
občianska náuka | – | * | * | * |
dejepis | * | – | – | – |
etická/náboženská výchova | * | * | – | – |
matematika | * | * | * | * |
chémia | * | – | – | – |
ekológia | * | – | – | – |
telesná výchova | * | * | * | * |
informatika | * | * | – | – |
ekonomika | * | * | * | * |
účtovníctvo | – | – | * | * |
sociálna komunikácia | * | – | – | – |
administratíva a korešpondencia | * | * | – | – |
potraviny a výživa | * | * | * | * |
technológia | – | – | – | * |
technika obsluhy | – | * | * | * |
odborný výcvik | * | * | * | * |