Štúdium » Učebné odbory » Hostinský |
hostinský - 6489 2
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 3 roky
- v týždenných cykloch sa streda teoretické vyučovanie s odborným výcvikom
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotný preukaz
- logické myslenie, pamäť, postreh a spoločenské vystupovanie
- úspešné zvládnutie prijímacieho konania
Profil absolventa:
Absolvent trojročného učebného odboru je pripravený pre prácu vo všetkých stravovacích zariadeniach, kde prevláda strojová výroba s modernou mechanizáciou a využitím výpočtovej techniky. Ovláda bezpečnostné, hygienické i protipožiarne predpisy, evidenciu v závodoch spoločného stravovania a zásady uplatňovania gastronomických pravidiel. Pozná potraviny, nápoje a technológiu ich výroby, technické vybavenie pracoviska, zásady organizácie prevádzky ubytovacích zariadení. Ovláda tvorbu cien v zmysle platných predpisov v súčasnom národnom hospodárstve. Pozná základy stravovania a s tým súvisiace práce, vie prijímať a registrovať objednávky jedál a nápojov a účtovať ich. Absolvent ovláda spoločenské pravidlá správania. Má kultivované vystupovanie voči hosťom, s ktorými môže komunikovať v nemeckom alebo anglickom jazyku.Odborné predmety:
- ekonomika a organizácia
- zariadenia závodov
- potraviny a výživa
- stolovanie
- technológia
- hospodárske výpočty
- odborný výcvik
Požiadavky na žiakov pri nástupe do 1. ročníka - hostinský.
predmet | 1.roč. | 2. roč. | 3. roč. |
---|---|---|---|
slovenský jazyk | * | * | * |
cudzí jazyk | * | * | * |
občianska náuka | * | * | * |
dejepis | * | * | – |
etická/náboženská výchova | * | * | – |
matematika | * | * | * |
chémia | * | – | – |
ekológia | * | – | – |
informatika | * | * | – |
telesná výchova | * | * | * |
ekonomika | – | * | * |
hospodárske výpočty | – | – | * |
spoločenská komunikácia | – | * | – |
potraviny a výživa | * | * | * |
technika prevádzky | * | * | * |
odborný výcvik | * | * | * |