Štúdium » Študijné odbory » Čašník, servírka

čašník, servírka - 6444 4


Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:


Podmienky prijatia:


Profil absolventa:

Absolvent je schopný zvládnuť obsluhu v organizáciách spoločného stravovania, ovláda všetky práce spojené s prípravou pracoviska, priebežnými a ukončovacími prácami. Vie zostavovať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, pripravovať miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr. Vie pripaviť jednoduché jedlá a ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Pozná zásady správneho uskladňovania a ošetrovania potravín. Vie správne komunikovať s hosťom, kultivovane spoločensky sa správať a dodržiavať osobnú a spoločenskú hygienu. Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, písanie na stroji a zásady bezpečnosti a hygieny pri práci. Ovláda obsluhu technického vybavenia pracoviska, jeho ošetrovanie a odstraňovanie bežných porúch.

Požiadavky na žiakov pri nástupe do 1. ročníka - čašník, servírka.

Odborné predmety:



Vyučovacie predmety v jednotlivých ročníkoch
 
predmet1.roč.2. roč.3. roč.4. roč.
  slovenský jazyk * * * *
  prvý cudzí jazyk * * * *
  druhý cudzí jazyk * * * *
  občianska náuka * * * *
  dejepis * *
  etická/náboženská výchova * *
  matematika * * * *
  chémia * * *
  ekológia *
  telesná výchova * * * *
  informatika *
  ekonomika * * * *
  hospodárske písomnosti a účtovníctvo * * *
  spoločenská výchova *
  zariadenie závodov *
  potraviny a výživa * * * *
  cestovný ruch *
  technológia * * *
  stolovanie * * * *
  odborný výcvik * * * *