Štúdium » Študijné odbory » Hotelová akadémia

hotelová akadémia - 6323 6


Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:


Podmienky prijatia:


Profil absolventa:

Absolvent študijného odboru je kvalifikovaný pracovník so širokým odborným profilom, schopný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Po absolvovaní troch ročníkov a splnení požadovaných podmienok môže žiak vykonať dobrovoľnú záverečnú skúšku a získať výučný list v odbore kuchár čašník. Po ukončení štúdia je absolvent pripravený na samostatný výkon odborných hotelierskych a reštauračných činností a je schopný samostatne podnikať.


Požiadavky na absolventa v oblasti všeobecného vzdelania:

Absolvent má mať po úspešnom absolvovaní širokú slovnú zásobu a dobrú vyjadrovaciu schopnosť v ústnom aj písomnom styku v slovenskom a v dvoch cudzích jazykoch. Má znalosť stredoškolskej matematiky, informatiky, geografie cestovného ruchu, znalosti základov etiky, psychológie a sociológie. Dokáže komunikovať s ľuďmi v pracovnom i osobnom živote.

Požiadavky na absolventa:

Pozná základné ekonomické zákony a kategórie, ekonomické, organizačno-právne a legislatívne podmienky v podnikateľskej činnosti v hotelierstve. Ovláda zásady správneho stolovania, princípy a technologické postupy prípravy jedál.

Požiadavky na žiakov pri nástupe do 1. ročníka - hotelová akadémia.


Vyučovacie predmety v jednotlivých ročníkoch
 
  predmet1.roč.2. roč.3. roč.4. roč.5. roč.
  slovenský jazyk * * * * *
  prvý cudzí jazyk * * * * *
  druhý cudzí jazyk * * * * *
  občianska náuka * *
  dejepis *
  etická/náboženská výchova * *
  informatika * *
  matematika * * *
  chémia *
  základy ekológie *
  telesná výchova * * * * *
  administratíva a korešondencia * *
  aplikovaná informatika *
  ekonomika * * * *
  geografia cestovného ruchu * *
  hotelový a gastronomický manažment * *
  marketing *
  náuka o potravinách *
  náuka o výžive *
  právna náuka *
  technika obsluhy * * *
  technológia prípravy pokrmov * * *
  účtovníctvo * *
  odborná prax * *